Couve-de-bruxelas e chuchu no forno com molho de anchovas

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 doses

Składniki

  • chuchu cortado em pedaços que caibam no bocal da mandolina Bimby®
    300 g
  • couve-de-bruxelas
    500 g
  • queijo parmesão cortado ao meio verticalmente
    100 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pão de véspera cortado em cubos
    150 g
  • azeite mais 1 fio p/ temperar
    40 g
  • tomilho só as folhas
    5 pés de
  • limão
    1
  • mistura de ervas aromáticas frescas só as folhas (a gosto)
    20 g
  • filetes de anchova, em óleo escorridos
    3
  • iogurte grego
    100 g
  • molho inglês
    1 c. chá de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1451.9 mg
Białko 25.4 g
Kalorie 1887.2 kJ / 451.1 kcal
Tłuszcz 22.1 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 8.2 g
Węglowodany 42.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...