Sambhar (Vegetable Dhall)

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions

Składniki

  • toor dhall
    150 g
  • garlic cloves
    10
  • salt
    2 ½ tsp
  • water
    750 g
  • ghee
    3 tbsp
  • cumin seeds
    ½ tsp
  • mustard seeds
    ½ tsp
  • fenugreek seeds
    1 pinch
  • dried chillies soaked to soften
    3
  • curry leaves
    1 sprig
  • shallots
    250 g
  • asafoetida powder
    ½ tsp
  • potatoes cut in cubes
    350 g
  • long beans cut in 4 cm length
    50 g
  • round purple eggplants ( approx. 1) , cut in cubes
    200 g
  • carrots cut in 4 cm length
    80 g
  • tomatoes cut in quarters
    250 g
  • cauliflower
    100 g
  • sambhar powder
    2 tbsp
  • vegetable stock powder
    1 tsp
  • coriander leaves chopped
    2 sprigs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 661.3 mg
Białko 42.4 g
Kalorie 3713.9 kJ / 887.7 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 53.3 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 180.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...