Sayur Asem

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    3
  • onions cut in halves
    80 g
  • fresh red chillies
    4
  • bird's eye chilli (chilli padi)
    4
  • dried shrimp soaked to soften
    50 g
  • fresh turmeric
    5 g
  • candlenuts (buah keras)
    2
  • shrimp paste (belacan)
    5 g
  • water
    1300 g
  • dried tamarind piece
    1
  • tamarind paste
    2 tbsp
  • fresh lemongrass whote part only, bruised
    1
  • kaffir lime leaves
    2
  • salt
    1 tsp
  • sugar adjust to taste
    1 tsp
  • corn (approx. 1 corn), cut in 4 pieces
    150 g
  • long beans cut in 4 cm length
    150 g
  • tomatoes cut in quarters
    1
  • vegetable stock cube
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1023.3 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 887.1 kJ / 212 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 15.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...