Bubur Lambuk Terengganu

5.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • fish (sardine or mackerel)
    550 g
  • water
    1750 g
  • shallots
    80 g
  • garlic cloves
    4
  • fresh ginger
    20 g
  • black pepper powder
    2 tsp
  • salt adjust to taste
    1 tsp
  • kerisik (toasted coconut paste)
    ½ tbsp
  • budu (anchovy fish sauce) (opcjonalnie)
    1 tbsp
  • rice rinsed
    150 g
  • coconut milk
    160 g
  • wild betel leaves (daun kadok)
    20 g
  • wild ferns (pucuk paku)
    20 g
  • cekur leaves
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 453.7 mg
Białko 21.4 g
Kalorie 1044.7 kJ / 249.7 kcal
Tłuszcz 5.6 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 25.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...