Wersje kompatybilne
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulut susu
- 300 g glutinous rice (pulut susu)
- 900 g water
- 500 g fresh coconut milk
- 1 tsp salt
- 2 pandan leaves, tied into knots
Serunding udang
- 4 fresh red chillies, deseeded
- 2 red bird's eye chillies (cili padi), deseeded (opcjonalnie)
- 50 g dried shrimp, soaked to soften
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 50 g shallots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel
- ½ tsp salt
- 300 g fresh grated coconut
- 70 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5304 kJ / 1269 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 97 g
- Tłuszcz nasycony
- 72 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 1045 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Toasted Peanuts
20min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Chilli Stuffed Fish
1 godz.
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50min
Soft Sweet Buns
1h 10min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2h 40min
Masala Squid
25min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min