Wersje kompatybilne
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pulut susu
- 300 g glutinous rice (pulut susu)
- 900 g water
- 500 g fresh coconut milk
- 1 tsp salt
- 2 pandan leaves, tied into knots
Serunding udang
- 4 fresh red chillies, deseeded
- 2 red bird's eye chillies (cili padi), deseeded (opcjonalnie)
- 50 g dried shrimp, soaked to soften
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only
- 50 g shallots
- 2 garlic cloves
- ½ tsp ground coriander
- ¼ tsp ground cumin
- ¼ tsp ground fennel
- ½ tsp salt
- 300 g fresh grated coconut
- 70 g cooking oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5304 kJ / 1269 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 97 g
- Tłuszcz nasycony
- 72 g
- Błonnik
- 19 g
- Sód
- 1045 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 Min
Tom Yum Goong
30 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 Min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 Std. 25 Min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 Std.
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Air Katira (Katira Drink)
10 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 Std. 40 Min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15min