Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)

Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)

4.5 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 portions

Składniki

Pulut susu
  • glutinous rice (pulut susu)
    300 g
  • water
    900 g
  • fresh coconut milk
    500 g
  • salt
    1 tsp
  • pandan leaves tied into knots
    2
Serunding udang
  • fresh red chillies deseeded
    4
  • red bird's eye chillies (opcjonalnie) (cili padi), deseeded
    2
  • dried shrimp soaked to soften
    50 g
  • fresh lemongrass white part only
    1 stalk
  • shallots
    50 g
  • garlic cloves
    2
  • ground coriander
    ½ tsp
  • ground cumin
    ¼ tsp
  • ground fennel
    ¼ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • fresh grated coconut
    300 g
  • cooking oil
    70 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1269 kcal / 5304 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 97 g
Węglowodany 95 g
Błonnik 19 g
Tłuszcz nasycony 72 g
Sód 1045 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...