Polpettine di ricotta e basilico con crema di zucchine e riso basmati

4.6 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Polpettine
  • di pane raffermo a pezzi (2-3 cm)
    140 g
  • di basilico fresco lavate e asciugate
    6 foglie
  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    100 g
  • di ricotta romana ben scolata dal siero
    350 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    1000 g
Crema di zucchine
  • di riso basmati
    250 g
  • di cipolla a pezzi
    50 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    30 g
  • di patata pelata e a pezzi (3-4 cm)
    100 g
  • di zucchine a pezzi (3-4 cm)
    350 g
  • di basilico fresco lavate e asciugate
    4 foglie
  • di acqua
    550 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
    1 dado per brodo vegetale
  • di sale
    2 pizzichi
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 657.5 kcal / 2751 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 83.1 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Sód 1164.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...