Stracotto di manzo con funghi e patate

Stracotto di manzo con funghi e patate

3.6 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 porzioni

Składniki

  • farina tipo 00 q.b.
  • di carne di manzo a bocconcini, senza nervi cappello del prete o copertina (4 cm)
    750 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di cipolla bianca in quarti
    100 g
  • di carota pelata e a pezzi
    70 g
  • di sedano a pezzi
    50 g
  • di funghi porcini secchi precedentemente ammollati e strizzati
    50 g
  • di funghi champignon freschi
    300 g
  • di vino rosso
    50 g
  • di acqua
    200 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di salvia fresca
    2 foglie
  • di patate pelate e a pezzi (3-4 cm)
    400 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 407.5 kcal / 1704.5 kJ
Białko 45.9 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 24.5 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 323.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...