Pencas de acelga rebozadas y crema de acelgas

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 1 manojo de acelgas (aprox. 900-1000 g)
  • 3 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 2 - 4 pellizcos de sal
  • 250 g de agua
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 100 g de harina de trigo
  • 2 huevos
  • aceite para freír

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 681.3 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 1789 kJ / 428 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 34.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...