Crema inglesa con cobertura rota de caramelo

Crema inglesa con cobertura rota de caramelo

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 porciones

Składniki

Crema inglesa
  • 500 g de crema
  • 8 yemas de huevo
  • 60 g de azúcar
  • 1 cucharadita de extracto de vainilla
  • agua caliente para la bandeja
Cobertura de caramelo
  • 150 g de azúcar
  • 1015 g de agua
  • ½ cucharadita de jugo de limón
  • 1 cucharada de vinagre
  • 300 g de frutos rojos frescos variados
  • menta, hoja fresca para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 36 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 1607 kJ / 384 kcal
Tłuszcz 26.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 15.7 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...