Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar el molde
- 250 g de almendras crudas sin piel
- 200 g de azúcar
- 1 tira de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 4 huevos
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1415 kJ / 339 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Tarta de frambuesas y chocolate
7h
Baumkuchen con cobertura de chocolate
3u.
Bizcochos borrachos
1h 5min
Bundt cake de especias
2u.
Medias lunas de vainilla y avellanas
2 godz. 15 min
Tronco de Navidad
8 godz. 30 min
Tarta Sacher
3u.
Marquesas
30min
Rebojos zamoranos
50min
Bizcocho de avellanas
1u.
Galletas de almendra con chocolate negro
1u. 40min
Tarta de almendras
50min