
Urządzenia i Akcesoria
Tarta de limón y merengue
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz.
8 raciones
Składniki
Masa sablé
-
de azúcar100 g
-
de mantequilla fría en trozos pequeños (y algo más para engrasar)200 g
-
de harina de repostería370 g
-
huevo1
-
de sal1 pellizco
-
de vainilla líquida1 cucharadita
Crema de limón
-
de azúcar100 g
-
tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)8 - 10
-
de zumo de limón120 g
-
de mantequilla65 g
-
huevos6
Merengue
-
claras de huevo4
-
de cremor tártaro (opcjonalnie)¼ cucharadita
-
de azúcar glas150 g
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
661 kcal /
2761 kJ
Białko
12.18 g
Tłuszcz
32.94 g
Węglowodany
78.33 g
Błonnik
1.68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Repostería
80 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania