Pastafrola de membrillo

Pastafrola de membrillo

4.7 60 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 raciones

Składniki

Masa
  • de azúcar
    150 g
  • tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
    8
  • de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
    200 g
  • huevo
    1
  • yema de huevo
    1
  • de sal
    1 pellizco
  • de harina de repostería
    400 g
  • de levadura química en polvo
    1 cucharada
Relleno
  • de dulce de membrillo en trozos
    700 g
  • de vino dulce (por ej. Oporto, Marsala)
    70 g
    70 g de brandy
Montaje
  • clara de huevo ligeramente batida
    1

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 824 kcal / 3448 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 134 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...