Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 trozo de mantequilla (para engrasar el molde)
- 1 lámina de masa de hojaldre (30x40 cm)
- 200 g de leche
- 200 g de nata
- 4 tiras de piel de limón
- 1 palo de canela
- 100 g de azúcar
- 4 yemas de huevo
- 15 g de harina
- 15 g de maicena
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 589 kJ / 140 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 22.8 mg
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3j 40 menit
Orejas de carnaval
30min
Bougatsa griega con miel y pistachos
4 Std. 45 Min
Melindres (Galicia)
1 godz.
Bundt cake de nata y cítricos
1h 25min
Caramelos de casadielles
25min
Corona de brioche con crema de whisky
5 Std.
Hojaldre de mascarpone y manzana
45min
Tarta mousse de piña
6 godz. 30 min
Larpeira
1h 55 min
Bica de Castro Caldelas
1h 20min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2 godz.