Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Toastbrot, ohne Rinde, in Stücken
- Milch zum Einweichen
- 25 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 40 g Zwiebeln
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
- 200 g fetter Speck, geräuchert, in Stücken
- 500 g Geflügelleber
- 3 Eier
- 200 g Sahne
- 1 TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 10 g Calvados (Apfelschnaps)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50 min
Gsiberger Leberpastete
3h 30min
Fischbrühe
30 min
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 min
Gemüse-Leber-Torte
1 Std. 50 Min
Geflügellebercreme
5h 30min
Borschtsch mit Rindfleisch
1 godz. 10 min
Tintenfisch-Salat scharf-sauer (酸辣墨鱼)
1 godz. 30 min
Pintxo Donosti
5min
Kaninchen alla Liguria
10óra
Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
15 Min
Bouillabaisse
1h