![Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle Meerrettich-Creme mit Apfel-Gurken-Häckerle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/22B5666B-69A5-4314-BC33-E140483B1902/Derivates/8BCDA775-F367-4A6D-86EF-B1F69096FDAF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meerrettich-Creme
- 4 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 40 g frischer Meerrettich, geschält, in Stücken
- 150 g Saure Sahne
- 200 g Sahnejoghurt
- 150 g Sahne
- 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Zucker
Apfel-Gurken-Häckerle
- 8 Stängel Dill, abgezupft
- 1 Schalotte, halbiert
- 20 g Weißweinessig
- 10 g Wasser
- ½ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 30 g Öl
- 200 g Salatgurke, ungeschält, entkernt, in Stücken
- 1 Apfel (ca. 150 g), rot, ungeschält, geachtelt, entkernt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1544 kJ / 368 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargel mit Eier-Vinaigrette
40min
Rettich mit Boz’ner Sauce
55 min
Bärlauch-Zabaglione
10min
Geflügelleber Crème brûleé
13h
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1 Std.
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6 Std. 15 Min
Erdäpfelsuppe | Morcheln | Lauch
1h 45 min
Austernpilzknödel mit Rettichsalat und Teriyakisauce
1h 5 min
Lauwarmer Romanescosalat
40min
Thunfischpâté
4h 20min
Spargelragout
50 Min
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1 Std. 10 Min