Hähnchenleber-Pistazien-Pastete
TM6 TM5

Hähnchenleber-Pistazien-Pastete

4.5 (36 ocen)

Składniki

  • 100 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
  • 150 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 300 g Butter, weich, in Stücken
  • 500 g Geflügelleber, gewaschen und trocken getupft
  • 1 Gewürzsträußchen (z.B. Thymian, Petersilie und Lorbeerblatt), siehe Tipp
  • 1 TL Salz
  • 1 Prise Pfeffer
  • 1 - 2 EL Weinbrand

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
504 kJ / 120 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcz
11 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy