Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Pistazien, ungesalzen, geschält, enthäutet
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 300 g Butter, weich, in Stücken
- 500 g Geflügelleber, gewaschen und trocken getupft
- 1 Gewürzsträußchen (z.B. Thymian, Petersilie und Lorbeerblatt), siehe Tipp
- 1 TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 - 2 EL Weinbrand
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 504 kJ / 120 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fischsuppe mit Gemüse
35min
Ucha - Fischsuppe
50min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5óra 15p
Fischbrühe
30 min
Gemüse-Leber-Torte
1 Std. 50 Min
Geflügellebercreme
5h 30min
Borschtsch mit Rindfleisch
1h 10min
Geflügelleber-Pastete
1h 10min
Pintxo Donosti
5min
Kaninchen alla Liguria
10 godz.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 godz. 45 min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1 Std. 20 Min