Urządzenia i Akcesoria
Orangen-Sahne-Eis mit Safran
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 13 godz.
10 Portionen
Składniki
-
Safranfäden (0,1 g)1 Dose
-
Zucker160 g
-
Orangenschale unbehandelt (à 1 x 5 cm), dünn abgeschält3 Streifen
-
Orangenlikör (z.B. Grand Marnier oder Cointreau)5 g
-
Milch400 g
-
Sahne300 g
-
Eigelb6
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
5 g
Kalorie
972 kJ /
234 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
19 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Blanc-Manger
13h
Black-Tiger-Salat
1h 30min
Birnen-Thymian-Speckbrötchen
15h
Karamellsauce
8h
Blaubeer-Eis-Schaum
10min
Selchsuppe | Radieschen | Brot
35min
Bärlauch-Frittata mit italienischem Aufschnitt
25min
Amarettini-Parfait
5h 50min
Safraneis mit Pistazie
3h 20min
Thai-Hähnchen in Wan-Tan-Schalen
45min
Apfel-Calvados-Sorbet
5h 30min
Tiramisu mit Amarettini-Keksen
4h 50min