Sup Buntut

2.5 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz.
5 portions

Składniki

  • shallots
    100 g
  • garlic cloves
    5
  • fresh ginger
    5 g
  • cooking oil
    40 g
  • cinnamon stick
    1
  • cloves
    5
  • star anise
    1
  • cardamom
    3
  • soup spice (sup bunjut)
    1
  • oxtail
    500 g
  • water
    800 g
  • dried bay leaves
    2
  • lime juice
    1 tbsp
  • beef stock powder (opcjonalnie)
    1 tsp
  • potatoes peeled, cut in wedges
    180 g
  • carrots cut in wedges
    180 g
  • yellow onions cut in wedges
    50 g
  • celery stalks cut in slanted
    100 g
  • tomatoes cut in wedges
    120 g
  • salt
    1 tbsp
  • spring onions chopped
    1 stalk
  • fried shallots
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1826.4 mg
Białko 28.6 g
Kalorie 1784.8 kJ / 426.6 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 20 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...