Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)

Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions

Składniki

  • shallots
    80 g
  • garlic cloves
    4
  • candlenuts (buah keras)
    5
  • roasted shrimp paste (belacan)
    20 g
  • dried chillies rinsed, soaked and deseeded
    10
  • cooking oil
    40 g
  • onions (approx 1 onion), cut in thin slices
    100 g
  • stink beans (petai) peeled, split in halves, cores removed
    100 g
  • salt
    1 pinch
  • sugar
    20 g
  • medium-sized prawns deshelled and deveined
    200 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 324 kcal / 1355.6 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 30.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 633.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...