Riz pilaf aux légumes sautés au curry

5.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de carottes coupées en bâtonnets (5 cm x 1 cm)
  • 150 g de pois mange-tout
    150 g de haricots verts frais
  • 120 g de petits pois, frais ou surgelés
  • 200 g de poivrons rouges coupés en lanières (1 cm)
  • 65 g d'huile d'olive
  • 2 c. à café de curry en poudre
  • 80 g d'oignon en quartiers
  • 300 g de poireaux coupés en rondelles (5 mm)
  • 4 gousses d'ail
  • 30 g de sauce de soja
  • 3 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 400 g d'eau
  • 200 g de riz blanc à grain court

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 583.9 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 1950.3 kJ / 466.1 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...