Riz aux brocolis, haricots verts et champignons

3.9 28 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 1 gousse d'ail en fine tranche
  • 150 - 180 g de poivrons rouges en morceaux
  • 20 g d'huile d'olive
  • 100 g de haricots verts surgelés
  • 150 g de brocoli détaillé en petits bouquets
  • 100 g de champignons frais en quartiers
  • 100 g de tomates concassées en conserve
  • 1 c. à café de paprika (opcjonalnie)
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 1 c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 400 g d'eau
  • 200 g de riz blanc à grain court

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 610.8 mg
Białko 10.3 g
Kalorie 1496 kJ / 357.6 kcal
Tłuszcz 6.9 g
Błonnik 12.6 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 71.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...