Aubergines farcies à la viande

Aubergines farcies à la viande

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    750 g
  • belles aubergines coupées en deux
    2
  • d'oignons coupés en quatre
    150 g
  • gousses d'ail
    2
  • de persil frais
    20 feuilles
  • de menthe fraîche
    20 feuilles
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de carotte en morceaux
    60 g
  • de poivrons en lamelles
    150 g
  • tomates en petits cubes
    3
  • de concentré de tomate
    2 c. à soupe
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de paprika
    1 c. à café
  • de quatre-épices
    1 c. à café
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de raisins secs
    50 g
  • viande de bœuf hachée
    350 g
  • de pignons de pin
    350 g
La sauce
  • de yaourt à la grecque
    2 c. à soupe bombées
  • de tahini
    1 c. à soupe
  • sel
  • poivre moulu
  • de pistaches, hachées pour servir
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 396 kcal / 1651 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...