Satay de carne

Satay de carne

3.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 porções

Składniki

  • capim limão folhas frescas
    15 g
    1 ½ c. chá de casca de limão tahiti, ralada
  • gengibre fresco
    5 g
  • dentes de alho
    2
  • cebola
    40 g
  • suco de limão
    30 g
  • óleo vegetal ou azeite
    30 g
  • molho de soja
    30 g
  • molho de peixe
    30 g
    1 c. chá de sal
  • cúrcuma em pó
    ½ c. chá de
  • açúcar de coco
    1 c. chá de
  • semente de coentro
    1 c. chá de
  • cominho em pó
    ¼ c. chá de
  • pimenta do reino preta em grão
    ¼ c. chá de
  • filé mignon cortado em fatias finas
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porção

Białko 21.7 g
Kalorie 892.1 kJ / 213.2 kcal
Tłuszcz 12.8 g
Błonnik 0.4 g
Węglowodany 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...