Urządzenia i Akcesoria
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
Przygotowanie 32 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
240 g makaronu ryżowego, suchego szerokie wstążki 10 mm
-
30 g sosu sojowego, ciemnego plus 1,5 łyżki
-
130 g liści szpinaku baby, świeżych (patrz wskazówka)
-
1 ½ łyżki sosu sojowego jasnego
-
⅔ łyżki sosu rybnego
-
1 ½ łyżki sosu ostrygowego
-
2 łyżki miodu
-
¾ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej¾ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
2 cebule dymki (łącznie ok. 50 g), jedna przekrojona na pół, druga pokrojona w ukośne plastry, do dekoracji
-
20 g oleju plus ⅔ łyżki
-
200 g fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na ok. 3 cm kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej w słupki (5 x 1 cm)
-
2 żółtka
-
8 minikolb kukurydzy, konserwowych odsączonych, opłukanych, przekrojonych na pół
-
1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w ukośne plastry, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1546.7 mg
Białko
24.9 g
Kalorie
2301.6 kJ /
550.1 kcal
Tłuszcz
11.7 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
93.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Kuchnia azjatycka II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Meksykańskie burrito bowl z łososiem
35 min
Sałatka z chrupiącym ryżem i łososiem (TM6, TM7)
2 godz. 5 min
Indonezyjska zupa z makaronem i pulpetami (Mie Bakso)
1 godz.
Wrapy à la moussaka
50 min
Makaron Pastalaya z Luizjany
1 godz.
Tantanmen Ramen
45 min
Ryż z kimchi i jajkiem w stylu koreańskim
50 min
Pad kra pao (wołowina z tajską bazylią)
45 min
Makaron udon z kaczką
25 min
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
40 min
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min