Fillet with Rice, Almonds and Cranberries

3.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

Rice
  • water
    765 g
  • rice, white, type basmati
    285 g
  • butter, salted (from cows' milk) in pieces
    45 g
  • almond, flaked toasted
    100 g
  • cranberry, dried
    60 g
  • coconut milk
    225 g
  • salt to taste
    1 tsp
  • chicken stock
    225 g
  • turmeric, dried, ground
    1 tsp
Sauce, Asparagus and Fillet
  • tomato, ripe quartered
    700 g
  • basil leaf, fresh large
    10
  • salt divided, plus extra to season, to taste
    2 tsp
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • onion quartered
    100 g
  • sugar
    3 tsp
  • black pepper, freshly ground
    2 tsp
  • beef tenderloin (approx. 30-40 oz)
    1
  • butter, unsalted room temperature
    115 g
  • asparagus trimmed
    255 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1566 mg
Białko 54 g
Kalorie 3962 kJ / 947 kcal
Tłuszcz 56 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...