Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice

Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice

4.3 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • water divided
    955 g
  • lemon juice plus 1 tbsp to drizzle
    30 g
  • butter, unsalted in pieces
    225 g
  • egg yolks from large eggs
    4
  • salt divided, plus extra to season
    1 tsp
  • black pepper, ground to taste, plus extra to season
    1 pinch
  • cilantro, fresh
    30 g
    30 g parsley leaf, fresh
  • lemon thin peel only, no white pith
    1
  • rice, white, type jasmine
    285 g
  • onion powder
    1 tsp
  • garlic powder
    ½ tsp
  • asparagus trimmed
    340 g
    340 g broccoli floret, trimmed
  • salmon fillet, fresh, skinless wild caught Alaskan (3 cm/1¼ in. thick)
    450 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 679.6 mg
Białko 33.8 g
Kalorie 4143 kJ / 990.2 kcal
Tłuszcz 66.3 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 33.9 g
Węglowodany 67.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...