Zuppa d'orzo grigionese

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolle dimezzato
  • 60 g di carote a pezzi (3 cm)
  • 100 g di porri in anelli (2 cm)
  • 100 g di sedano rapa a pezzi (3 cm)
  • 100 g di carne secca svizzera (Bündner Fleisch) a strisce (2 cm) o a piccoli cubetti
  • 30 g di burro, non salato
  • 80 g di orzo perlato
  • 900 g di acqua
  • 2 cucchiaini colmi di dado per brodo vegetale
    2 cubetti di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 125 g di panna intera
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • ½ mazzetto di prezzemolo a foglia liscia, fresco le foglioline lavate e asciugate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 10 g
Kalorie 1287.1 kJ / 307.6 kcal
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...