Wersje kompatybilne
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Asparagi con patate
- 600 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di zucchero
- 5 g di burro, non salato (opcjonalnie)
-
650
g di patate novelle, piccole (v. Consigli)
lub 650 g di patate, a pasta gialla densa, a pezzi (2 cm) - 1000 - 1500 g di asparagi bianchi, pelati dalle punte in giù e senza le estremità legnose
Salsa olandese allo yogurt
- 150 g di burro, non salato, a pezzi
- 180 - 200 g di yogurt greco (circa 10% di grasso)
- 2 uova
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 1 pizzico di pepe di Cayenna macinato
- ¼ di cucchiaino di senape
- 2 cucchiaini di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2288 kJ / 546 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 24 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 672 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa d'orzo grigionese
55min
Purea di patate
45 Min
Pollo con asparagi e riso
45 Min
Insalata di würstel e formaggio
Keine Bewertungen
Crema Thermomix®
45 Min
Cornetti e carne macinata con composta di mele
55min
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min
Composta di mele
20 Min
Tortiglioni al pollo e olive nere
35 Min
Gulasch di vitello con funghi porcini
1 Std. 30 Min
Manzo alla Stroganoff
45 Min
Spezzatino alla zurighese
50 Min