Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt

Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt

3.7 3 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Asparagi con patate
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di zucchero
  • 5 g di burro, non salato (opcjonalnie)
  • 650 g di patate novelle piccole (v. Consigli)
    650 g di patate, a pasta gialla densa, a pezzi (2 cm)
  • 1000 - 1500 g di asparagi bianchi pelati dalle punte in giù e senza le estremità legnose
Salsa olandese allo yogurt
  • 150 g di burro, non salato a pezzi
  • 180 - 200 g di yogurt greco (circa 10% di grasso)
  • 2 uova
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 1 pizzico di pepe di Cayenna macinato
  • ¼ di cucchiaino di senape
  • 2 cucchiaini di succo di limone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 672 mg
Białko 13 g
Kalorie 2288 kJ / 546 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 24 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...