Soupe rapide aux légumes et spätzlis

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 2 œufs
  • 80 g de farine
  • 1 ½ c. à café de sel
  • 300 g de légumes variés pour soupe (céleri, carottes, poireaux), en morceaux (3-4 cm)
  • 1200 g d'eau
  • 150 g de petits pois surgelés
  • 280 g de saucisses de Vienne en tranches
  • ¼ de c. à café de poivre noir, moulu
  • 2 pincées de noix de muscade, fraîchement moulue
  • 3 c. à café bombée de bouillon de légumes en pâte
    3 c. à café de fond de viande maison
  • 2 c. à soupe de feuilles de persil, frais hachées, à saupoudrer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1403 mg
Białko 20 g
Kalorie 1561 kJ / 373 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...