Soupe rapide aux légumes et spätzlis

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • œufs
    2
  • de farine
    80 g
  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de légumes variés pour soupe (céleri, carottes, poireaux), en morceaux (3-4 cm)
    300 g
  • d'eau
    1200 g
  • de petits pois surgelés
    150 g
  • de saucisses de Vienne en tranches
    280 g
  • de poivre noir, moulu
    ¼ de c. à café
  • de noix de muscade, fraîchement moulue
    2 pincées
  • de bouillon de légumes en pâte
    3 c. à café bombée
    3 c. à café de fond de viande maison
  • de feuilles de persil, frais hachées, à saupoudrer
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 373 kcal / 1561 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1403 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...