Polenta

4.6 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 50 g de parmesan en morceaux
  • 1 oignon coupé en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g d'huile végétale
  • 1000 g d'eau
  • 1 c. à café de bouillon de légumes en pâte
    1 cube de bouillon (pour 0.5 l)
  • 1 c. à café de sel
  • 250 g de polenta moyennement fine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 1341 kJ / 320 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...