Urządzenia i Akcesoria
Ngor Hiang (Five Spice Meat Rolls)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
15 rolls
Składniki
-
cream crackers6 pieces
-
fresh water chestnuts peeled150 g
-
carrot cut into 550 g
-
shallots peeled50 g
-
500 g minced chickenminced pork500 g
-
cornflour (starch)1 tbsp
-
salt1 tsp
-
Chinese five spice powder1 tsp
-
cooking oil plus extra for brushing1 tbsp
-
sesame oil1 tbsp
-
light soy sauce1 tsp
-
egg1
-
dried bean curd sheets cleaned with wet kitchen towel15 pieces
-
water1015 g
-
cooking oil plus extra for greasing200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 roll
Sód
197.3 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1001.7 kJ /
239.4 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Węglowodany
3.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Soy Milk Agar Agar
Brak ocen
KL Hokkien Noodles
35 min
Crispy Parmesan Salmon with Vegetables and Lemon Cream Sauce
Brak ocen
Shiitake mushroom sauce
45 min
Wafu dressing
20 min
Stir fried prawns with dragon well tea (Longjing tea prawns)
4 godz. 10 min
Cream of Lotus
40 min
Green Papaya Fish Soup
2 godz. 15 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Begedil Daging
30 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Steamed Bak Choy, Chicken And Tomato Egg Drop Soup
30 min