Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti carbonara (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
90 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
45 g sera pecorino (opcjonalnie)
-
45 g cebuli szalotki
-
230 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
30 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1500 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
500 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
4 jajka
-
2 żółtka
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
27 g
Kalorie
2528 kJ /
604 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
4.6 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti carbonara na samych żółtkach (TM7)
35 min
Spaghetti z kurczakiem i szparagami (TM7)
50 min
Gotowanie makaronu (TM7)
20 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Ryż z kurczakiem i pieczarkami
30 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Spaghetti z kurczakiem w kremowym sosie brokułowym
35 min
Burgery z kurczaka z komosą ryżową (quinoa) i chia
1 godz.
Ślimaczki z pesto na parze
2 godz. 5 min
Zupa jarzynowa i danie na Varomie
1 godz. 45 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min