Spaghetti carbonara (TM7)

4.6 7 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 90 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 45 g sera pecorino (opcjonalnie)
  • 45 g cebuli szalotki
  • 230 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 30 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 1500 g wody
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 500 g makaronu, suchego, typu spaghetti
  • 4 jajka
  • 2 żółtka
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 27 g
Kalorie 2528 kJ / 604 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 63 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...