Wrap des Caraïbes

4.7 3 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
2 portions

Składniki

  • ½ c. à soupe d'origan déshydraté
  • ½ c. à café de graines de coriandre entières
  • 1 gousse d'ail
  • 50 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g de gingembre frais
  • 60 g de tomate coupée en quatre et épépinée
  • ¼ de c. à café de paprika
  • ½ - 1 piment frais
  • 10 g d'huile d'olive
  • 10 g de sauce de soja
  • 5 g de jus de citron vert
  • 400 g d'eau
  • 180 g de filets de poulet, sans peau en morceaux
  • 2 tortillas de blé (Ø 22 cm)
  • laitue iceberg émincée, pour la garniture
  • ½ mangue mûre en dés (1 cm)
  • coriandre fraîche pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 693.1 mg
Białko 26.5 g
Kalorie 1607.2 kJ / 384.2 kcal
Tłuszcz 11.8 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 44.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...