Wrap au bœuf et sauce burger

3.6 37 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 50 g d'oignon rouge
  • 1 gousse d'ail
  • 90 g de cornichons aigre-doux
  • 150 g de mayonnaise
  • 75 g de moutarde douce ou anglaise, type Savora
  • 5 gouttes de sauce au piment, type Tabasco®
  • 1 ½ c. à café de paprika doux en poudre
  • 40 g d'huile d'olive
  • 400 g de viande de bœuf hachée
  • 1 cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l) émietté
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 4 tortillas de blé (Ø 22 cm)
  • 1 oignon rouge en fines rondelles, pour la finition
  • laitue iceberg finement émincée, pour la finition
  • cornichons émincés, pour la finition

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1933.7 mg
Białko 22.1 g
Kalorie 2877 kJ / 687 kcal
Tłuszcz 53.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 12.3 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...