Wraps de hummus y verduras

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porciones

Składniki

  • 1 diente de ajo
  • 200 g de garbanzo blanco, enlatado escurrido
  • 30 g de agua
  • 15 g de jugo de limón amarillo
  • 20 g de tahini
  • ½ cdita de sal
  • 75 g de aceite de oliva
  • 200 g de calabacita cortado en tiras (5 cm x 5 mm)
  • 200 g de pimiento rojo cortado en tiras (5 cm x 5 mm)
  • 4 tortillas de harina de (Ø 22 cm)
  • cebolla morada en rebanadas finas, para decorar

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 774.2 mg
Białko 9.3 g
Kalorie 1822 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 26.4 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 41.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...