Rassolnik (pickled cucumber soup)

Rassolnik (pickled cucumber soup)

4.8 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • pickled cucumber cut into slices
    200 g
  • carrot cut into slices
    100 g
  • onion cut into quarters
    100 g
  • vegetable oil
    30 g
  • tomato paste
    70 g
  • chicken hearts (see Variation)
    300 g
  • pearl barley rinsed
    30 g
  • liquid chicken stock
    1000 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • potatoes cut into cubes (1 cm)
    300 g
  • black peppercorns
    10
  • dried bay leaf
    1
  • fresh dill chopped to serve
  • fresh flat-leaf parsley chopped to serve
  • sour cream to serve (optional)
    60 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 272 kcal / 1137 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1241.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...