Salted Caramel and Chocolate Brownie Cake

5.0 1 ocena
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 slices

Składniki

Chocolate sponge cakes
  • butter cut in pieces, plus extra for greasing
    60 g
  • caster sugar
    250 g
  • eggs
    8
  • self-raising flour
    170 g
  • unsweetened cocoa powder
    80 g
  • salt
    2 pinches
Cream and salted caramel filling
  • liquid caramel (see tip)
    100 g
  • butter cut in pieces
    100 g
  • sea salt adjust to taste
    1 tsp
  • whipping cream (min. 30% fat), chilled
    680 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 slice

Sód 440.4 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 2153.4 kJ / 514.7 kcal
Tłuszcz 36.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 21.7 g
Węglowodany 43.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...