Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 425 g water, divided, plus 1 tsp to whisk
- 140 g sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 15 g sugar
- 310 g bread flour, plus extra to dust
- 45 g pitted black olives
- 1 tsp salt
- ½ lemon, juice only
- 1 large egg
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 668.2 kJ / 159.7 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 236 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15 godz.
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120sa 5 dk
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Venezia Bread
11h
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Orange and vanilla canelé (non-alcoholic)
49 Std. 5 Min
Sourdough pizza base
3h 5min
Sourdough Bread with Olives
5 Std. 20 Min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1h 10min
Simple Mixing Bread
3h 20 min