Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ vanilla pod
- 60 g sugar
- 100 g butter, unsalted, diced, room temperature
- 130 g all purpose white flour
- 60 g potato starch
- ⅛ tsp baking powder
- ¼ tsp salt
- 4 egg yolks, cooked (see Tip)
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 26 mg
Alternatywne przepisy
Rustic Sourdough Bread
28h 10 min
Pain d'Epi
2 godz. 40 min
Simple Mixing Bread
3 godz. 20 min
Sourdough Baguettes
15h
Pretzel Bread
2 godz.
Cherry Nut Shortbread (Metric)
1h 20min
Rye sourdough baguettes
27 godz. 20 min
White Bread
6h
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min
Pearl Rice Meatballs
2 godz.
Sourdough Ciabatta
9h 25 min
Venezia Bread
11h