Baked Alaska with Ice Cream and Chocolate Cake

5.0 1 ocena
Przygotowanie 2 godz. 30 min
Czas całkowity 12 godz. 25 min
12 portions

Składniki

Chocolate Cake
  • all-purpose flour
    4 oz
  • baking powder
    ½ tsp
  • cocoa powder
    2 oz
  • light brown sugar
    8 oz
  • salt
    1 pinch
  • large egg
    1
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • heavy whipping cream
    3 ½ oz
  • sunflower oil plus extra to grease
    1 ½ oz
  • hot water
    4 oz
  • ice cream of choice (approx. 3 pints), softened
    48 oz
Meringue and Assembly
  • sugar
    9 ½ oz
  • egg whites, from large eggs (approx. 7 egg whites), room temperature
    9 oz
  • cream of tartar
    ⅛ tsp

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 171 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 2167.8 kJ / 518.1 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 78.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...