
Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Red Velvet Raspberry Trifle (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry Gel
- 450 g fresh raspberries
- 115 g sugar
- 1 ½ tsp agar-agar
Red Velvet Cake
- 115 g sugar
- 60 g vegetable shortening plus extra to grease
- 1 egg, large
- 100 g buttermilk
- 1 tsp natural vanilla extract, pure
- 1 tsp white vinegar
- 2 tsp gel food colouring red
- 140 g all purpose white flour
- 3 tbsp cocoa powder, unsweetened, Dutch-processed
- 1 tsp baking soda
- ½ tsp salt
Cream Cheese Frosting
- 115 g butter, unsalted diced, room temperature
- 115 g cream cheese diced, room temperature
- 225 g icing sugar
Assembly
- 450 g fresh raspberries
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 387 kcal / 1619 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 58 g
- Błonnik
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 255 mg