Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Valrhona Raspberry Inspiration Ganache
-
285
g Valrhona chocolate Raspberry Inspiration (see Tip)
lub 285 g ruby chocolate, callets or pieces, i.e. Callebaut couverture - 105 g whipping cream
- 60 g fresh raspberries
- 15 g glucose syrup (see Tip)
Chocolate Pastry Dough
- 340 g all purpose white flour, plus extra to dust
- 140 g icing sugar
- 60 g almond flour
- 30 g cocoa powder, unsweetened, Dutch-processed
- ⅛ tsp salt
- 170 g butter, unsalted, diced, chilled
- 1 egg, large
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 tsp water, cold
Assembly
- sugar sprinkles, coloured (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1975 kJ / 472 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 89 mg
Alternatywne przepisy
Sweet Cucumber Pickles
48h 20min
Halloween Dipped Apples
1h
Pumpkin Cinnamon Rolls
3 Std. 40 Min
Ratatouille Galette (TM5)
1h 30min
Lemon Curry Lava Cakes
3h
Pull apart bread with eggs and sun-dried tomatoes
1h 30min
Wholegrain Easter bread with eggs and smoked trout
1 godz. 45 min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1h 30min
Baci di dama (Hazelnut Kiss Cookies)
30 min
Chocolate Covered Pound Cake (Metric)
1h 30min
Caprese Egg White Omelette (Metric)
20 min
Chaga Mushroom and Chocolate Muffins
1h