Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies (Metric)

Antonio Bachour: Chocolate and Raspberry Heart Cookies (Metric)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 9 godz.
12 pieces

Składniki

Valrhona Raspberry Inspiration Ganache
  • Valrhona chocolate Raspberry Inspiration (see Tip)
    285 g
    285 g ruby chocolate, callets or pieces, i.e. Callebaut couverture
  • whipping cream
    105 g
  • fresh raspberries
    60 g
  • glucose syrup (see Tip)
    15 g
Chocolate Pastry Dough
  • all purpose white flour plus extra to dust
    340 g
  • icing sugar
    140 g
  • almond flour
    60 g
  • cocoa powder, unsweetened, Dutch-processed
    30 g
  • salt
    ⅛ tsp
  • butter, unsalted diced, chilled
    170 g
  • egg, large
    1
  • egg yolk from a large egg
    1
  • water, cold
    1 tsp
Assembly
  • sugar sprinkles, coloured (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 89 mg
Białko 9 g
Kalorie 1975 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...