Wersje kompatybilne
Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cioccolato fondente (min. 70% di cacao) a pezzi + q.b.
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 400 g di latte intero
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaino di agar agar
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 3 cucchiai di acqua
- 10 g di zenzero fresco a pezzi
- 3 pere Williams, sbucciate e a cubetti (1 cm)
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- 20 g di Cognac (opcjonalnie)
- 50 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1234 kJ / 295 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
Alternatywne przepisy
Torta estiva allo yogurt
6 godz. 15 min
Coulis di frutta
10min
"Finta" cheesecake
1h 55min
Salsa belga
Brak ocen
Burro all'arancia
3h 30min
Chutney di zucca
1h 10min
Budino di zucca e arancia
1 Std. 35 Min
Tortine dell'amore
1h 40min
La nuova Sacher di Luca Montersino
3h 30min
"Birra" allo zenzero
10min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Mousse al cioccolato e arancia (senza glutine)
8h 20min