Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
TM31 TM5 TM6

Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 200 g di cioccolato fondente (min. 70% di cacao) a pezzi + q.b.
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 400 g di latte intero
  • 80 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di agar agar
  • 1 stecca di vaniglia, i semini
  • 3 cucchiai di acqua
  • 10 g di zenzero fresco a pezzi
  • 3 pere Williams, sbucciate e a cubetti (1 cm)
  • 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
  • 20 g di Cognac (opcjonalnie)
  • 50 g di zucchero di canna

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1234 kJ / 295 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
37.2 g
Tłuszcz
14.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy