Cupcake al farro, mele e nocciole

Cupcake al farro, mele e nocciole

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 pezzi

Składniki

Ripieno mele e nocciole
  • 300 g di mele renette, sbucciate e a pezzi (2 cm circa)
  • 50 g di nocciole sgusciate e pelate
  • 30 g di pinoli
  • 20 g di zucchero di canna integrale
Impasto
  • 100 g di formaggio fresco spalmabile
  • 3 uova
  • 130 g di zucchero
  • 200 g di farina di farro integrale
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 50 g di gocce di cioccolato
Frosting
  • 50 g di zucchero di canna
  • 100 g di formaggio fresco spalmabile
  • 250 g di mascarpone
  • 30 g di succo di limone spremuto fresco

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 362 kcal / 1515 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 32.9 g
Błonnik 3.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...