Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno mele e nocciole
- 300 g di mele renette, sbucciate e a pezzi (2 cm circa)
- 50 g di nocciole, sgusciate e pelate
- 30 g di pinoli
- 20 g di zucchero di canna integrale
Impasto
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 3 uova
- 130 g di zucchero
- 200 g di farina di farro integrale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 50 g di gocce di cioccolato
Frosting
- 50 g di zucchero di canna
- 100 g di formaggio fresco spalmabile
- 250 g di mascarpone
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta banana e cioccolato glassata alla ricotta
1 godz. 20 min
Biscotti veloci di frutta secca e cioccolato (senza zucchero)
35 min
Muffin di carote e semi di papavero
1h 5min
Crostata integrale alle fragole
1h 5min
Plumcake pesche e farro con latte di soia
1 godz. 10 min
Fregolotta al radicchio
1 Std. 50 Min
Muffin alle banane
45 min
Danesi ai semi di papavero e mirtilli rossi (vegan)
2 godz. 10 min
Muffin al farro e fondente
40 min
Torta di carote e nocciole alla farina di farro
1h
Torta carote e cocco
2h 30min
Torta di segale con mele e nocciole
1h