Gratin di patate

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 1200 g di patate a pasta farinosa a fette sottili (3 mm)
  • 100 g di formaggio Gruviera a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 400 g di panna intera
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 544.4 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 1898.6 kJ / 453.8 kcal
Tłuszcz 30.3 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 18.5 g
Węglowodany 37.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...