Crème glacée au caramel salé

1.0 1 ocena
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions

Składniki

Sauce caramel salé
  • 30 g de beurre non salé froid, en 1 cube (environ 2,5 cm)
  • 255 g de sucre
    255 g de cassonade
  • 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses (min. 30% de matières grasses)
  • 1025 g d'eau
  • 1 c. à thé de jus de citron
  • 1 c. à thé de sel
  • 60 g de vinaigre
Crème glacée
  • ½ gousse de vanille
  • 595 g de lait entier
  • 200 g de crème à fouetter, 30-40 % de matières grasses (min. 30% de matières grasses)
  • 30 g de sucre
  • 6 jaunes d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.2 g
Kalorie 1765.7 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 40.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...