Pizza napolitaine

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
1 portion

Składniki

  • 350 g d'eau
  • 2 g de levure boulangère fraîche (de la taille d'un petit pois env.)
  • 180 g de farine T00 (voir conseil) et un peu plus pour fariner
  • 5 g de sel
  • 30 g de jus de citron
  • 100 - 110 g de tomates pelées en dés, en boîte
  • 100 - 130 g de mozzarella au lait de bufflonne égouttée, émiettée (env. 2 boules)
  • huile d'olive pour arroser
  • brins de basilic frais pour décorer

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2271 mg
Białko 45 g
Kalorie 4290 kJ / 1025 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 147 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...