Soupe de légumes, orge et viande des Grisons

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • de carottes en morceaux (3 cm)
    60 g
  • de poireaux en anneaux (2 cm)
    100 g
  • de céleri-rave en morceaux (3 cm)
    100 g
  • de viande séchée des Grisons en lamelles (2 cm) ou en petits dés
    100 g
  • de beurre
    30 g
  • d’orge perlé
    80 g
  • d'eau
    900 g
  • de bouillon de légumes en pâte
    2 c. à café bombée
    2 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • de crème entière
    125 g
  • de sel
    1 pincée
  • poivre, moulu
    1 pincée
  • de persil plat frais effeuillé, haché
    ½ bouquet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 307.6 kcal / 1287.1 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 19.6 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...