Pizza napolitaine

4.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 portions

Składniki

  • 450 g d'eau
  • 3 g de levure fraîche
  • 360 g de farine à pâtisserie et un peu pour le plan de travail
    360 g de farine manitoba, et un peu pour le plan de travail
  • 8 g de sel
  • 30 g de jus de citron
  • 200 - 220 g de tomates concassées en conserve
  • 200 g de mozzarella de bufflonne bien égouttée et coupée en tranches
  • d'huile d'olive extra vierge en fonction des goûts
  • feuilles de basilic frais pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2196.1 mg
Białko 42.4 g
Kalorie 4109.9 kJ / 982.3 kcal
Tłuszcz 24.6 g
Błonnik 6.6 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Węglowodany 145.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...