Pâtes à la crème de pistache

4.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 40 g de pecorino coupé en morceaux (2 cm)
  • 40 g de parmesan coupé en morceaux (2 cm)
  • 40 g de pistaches, grillées, décortiquées et non salées (voir conseil)
  • 120 g d'échalotes coupées en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 10 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de poivre moulu
  • 750 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • 200 g de guanciale en cubes (1-2 cm)
    200 g de lard fumé
  • 350 g de pâtes sèches, type spaghetti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 918.5 mg
Białko 25.7 g
Kalorie 2793.5 kJ / 667.7 kcal
Tłuszcz 33.5 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 11.2 g
Węglowodany 65.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...